Kan du trene deg opp til bedre viljestyrke?

Postet av Aktiv Bedrift den 20. Mar 2014

Forskerne viste med studien at personer med mest viljestyrke, eller selvkontroll, gikk mer ned i vekt, var mest fysisk aktive, inntok færre kalorier fra fett og var flinkere å gjennomføre rutiner som er nødvendige for å gå ned i vekt. De samme resultatene ble funnet hos personer som fikk en økning i selvkontroll i løpet av en 6 måneders behandlingsopplegg for vektreduksjon.
Resultatene fra denne studien er publisert i the journal Obesity Research and Clinical Practice.

Selv om disse funnene virker opplagte mener forskerne at det er gjennomført få studier som belyser rollen selvkontroll har på vektreduksjon.
Selvsagt virker det logisk at med økt viljestyrke vil du lettere kunne gjennomføre et slankeprogram. Men forskerne påpeker at dette fenomenet er lite studert. Denne studien er den første som viser at øvelse i økt selvkontroll i løpet av en slankekur gav en økning i selvkontroll og gode resultat i vektreduksjonen. Denne sammenhengen er tidligere vist hos personer som ønsket å slutte å røyke.

Hvordan få økt viljestyrke?
Forskerne beskriver viljestyrke som en muskel som må trenes. Jo mer du trener på det, jo sterkere viljestyrke får du. Et eksempel: øver du på å spise mat du ikke har lyst på (f.eks mat med mye fett) og du trener selv om du ikke har lyst, jo mer øker du selvkontrollen og viljestyrken din. Med økt viljestyrke kan du lettere gå ned i vekt og forbedre helsen din.

Resultatene fra studien viste at personene som oppnådde en vektreduksjon på 10 % av kroppsvekten hadde en større selvkontroll sammenlignet med dem som oppnådde en mindre vektreduksjon.

Konklusjon
Funnene i studien viser at selvkontroll er mulig å påvirke. Trening i å unngå impulshandlinger kan hjelpe mennesker å gå ned i vekt, spise sunnere og økte fysisk aktivitetsnivå. Fremtidige program for vektreduksjon bør har fokus på selvkontroll og viljestyrke for å øke mulighetene til deltakere å nå sine målt.

AV:Even Rotevatn - trening.no

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc