Få mer effekt ut av gåturen

Postet av Aktiv Bedrift den 2. Sep 2013

Mange foretrekker turgåing som aktivitet når de ønsker å gå ned i vekt. Å gå tur, klarer de aller fleste, og det er enkelt å gjennomføre. Men hvor intensiv er gåturen din?

Rusler du rundt eller går du en skikkelig rask tur når du først er ute? La gåturen bli en mer treningseffektiv aktivitet. Gå slik at du blir skikkelig andpusten og svett, så vil du få bedre helsemessig effekt og kaloriforbruket vil øke i takt med hastigheten og lengden på gåturen din.

Her gir vi deg noen tips til å gjøre gåturene dine mer effektive:

- Gå med høyt tempo – 5-6 km/timen tilsvarer rask gange
- Gå i minst 30 minutter daglig og etter hvert som du blir i bedre form kan du øke lengden.
- Varier turterrenget – gjerne i skogsterreng eller fjellet. Litt ulendt terreng med en del bakker gir litt mer utfordring for kondisjonen enn flat vei.
- Intervalltrening er en effektiv treningsform. Du trenger ikke å løpe for å trene intervall det kan du også gjøre ved å gå raskt. Eksempelvis kan du ved å gå raskt 3 - 4 minutter og gå vanlig i 3 minutter. Gjenta 4-6 ganger.
- Lag deg en runde som du kan teste ut hvor raskt du klarer å gå runden når du er i startgropen. Gå samme runde så raskt du klarer etter 3-4 uker og se om du har klart å gå runden raskere enn du klarte første gang. Mest sannsynlig ser du resultatene både på klokka og kjenner det på pusten!
- Å gå i oppoverbakke – vil ha god effekt på både kondisjonen og kaloriforbruket.
- Bruk gode sko med demping – rull med foten fra hæl til tå.
- Sving godt med armene i en naturlig bevegelse – husk lave skuldre.
- Ha fokus på en riktig kroppsholdning når du går tur– lave skuldre, brystet litt frem, naturlig svai i ryggen, tenk at du trekker inn navlen noen millimeter, pust med lungene.
- Ta med vann på tur!


1 Kommentar

Kommentarer

  • Hilde Iren Strand

    Bli med i en Tjukkasgjeng. Søk opp på Facebook, finnes over hele landet. Er med i Chapter Sandnes :) flott gjeng som går en 4 km tur mandag til torsdag :)

    18 september 2013

Logg inn for å skrive en kommentar.